Ås og Vestby Musikkorps
 • Nyttårskonserten    • Tilbakeblikk      • Forside  

 

 

   Tilbakeblikk
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 


17. mai 2015
 

Marsjering

Ås & Vestby Musikkorps er ikke veldig aktive som marsj-korps. I praksis dreier det seg om en kort marsjering, 200-300 meter, 1. mai, og så 17. mai da:

Kl. 09:15 Barnetog i Vestby 3,5 km

Kl. 11:00 Barnetog i Ås 2,07 km

Kl. 13:00 Barnetog i Son 2,14 km

Kl. 16:30 Borgertog i Ås 1,3 km

Dette blir 9,01 km marsjerende og spillende. Årets marsjhefte er tvers igjennom preget av et solid og tradisjonsrikt janitsjarrepertoar. De siste kilometerne av vår marsj-dag kunne nok for enkelte synes litt tunge når Kungliga Vaxholm kom opp på klypa, men det er 17. mai kun en gang i året. Med vårt noe spinkle treningsgrunnlag er det klart at dagen kan bli lang i mer enn en forstand. Men inni oss lever en gjenstridig marsflamme som blusser opp når de ”fete” marsjene står for tur. De som selv har erfaring fra dette kjenner seg nok igjen.

Fra morgen til kveld

17. mai 2015 var en kald dag. Morgenen startet med 5-6 grader og nordavind. 3,5 km i Vestby var kjølige kilometere. Utover formiddagen steg temperaturen noe og det var ikke fullt så kaldt under barnetoget i Ås. Virkelig merkbart varmere ble det først i Son. Son er svært trivelig for oss i ÅVM. Et tett og kompakt sentrum forsterker og løfter klangen fra korpset og gir et lite kick. Son er overfylt av feststemte mennesker som nærmest henger ut over gatene, klapper og applauderer, her er det kult å spille. Dagens 4. og siste spilleoppdrag var borgertoget i Ås, fra Aud Max og inn til rådhuset. Dette oppleves som rene parademarsjen for ÅVM. Det åpenbarer seg veldig flotte forhold når vi ”tar av” fra Drøbakveien og kommer inn i Ås sentrum. Her blir også de akustiske forholdene helt annerledes, og veldig bra. Heller ikke her blir det spart på kruttet. Som i Son er det også tett av entusuastiske folk helt innpå oss i toget. La oss håpe at ingen av disse forlot dagen med hørselsskade. For de fleste spillende i ÅVM sin del har det medgått ca. 9 timer fra man forlot døra hjemme til man er tilbake, helt ferdig med all spilling. Det er ingen ting å si på innsatsen!

Vi takker Ås og Vestby kommuner, og Arne Jacobsen

Transportetappen fra Ås til Son byr på servering. Dette blir satt stor pris på, og er helt nødvendig. En takk til Ås kommune for maten, en takk til Vestby kommune for transporten OG en stor takk til Arne Jacobsen som på eget initiativ supplerte forsamlingen med kaffe fra kanner tatt med hjemmefra.

 

 

   

Marsheftet 2015  

Tittel  Komponist 
Fallskjärmjäger-marsch   Sven Samuelsson  
Den norske løve   Oscar Borg  
General Cederschiöld   Per Gundström  
Kronprins Olavs honnørmarsj   Oscar Borg  
Mot ljusare tider   Gustaf Sundell  
The standard of St. George   Kenneth Alford  
Gammel jegermarsj   Frederik Schiöldberg  
Graf Zeppelin   Carl Teike  
Norge i rødt, hvitt og blått   Lars-Erik Larsson  
Kungliga Vaxholms kustartilleriregiments marsch   Sam Rydberg  

 

 

 

 

 

Ås og Vestby musikkorps - Postboks 188 - 1541 Vestby - Org.nr. 996 693 325