Ås og Vestby Musikkorps
 • Nyttårskonserten    • Tilbakeblikk      • Forside  

 

 

   Tilbakeblikk
           

Snarveier:
 Kontakt oss!
 

 

 


Rett før dirigent Erlend Tunestveit enter podiet

NM 2018

NM 2018 - en happening og et treffpunkt som favner hele landet

Nok et NM er tilbakelagt. Etter suksessen i RM på Lillestrøm var det et musikkorps med en viss selvtillit som ankom Trondheim utover ettermiddagen og kvelden torsdag 15. mars. Vi greide ikke opprykk i fjor og konkurrerer fortsatt i 6. divisjon. Ingenting tas for gitt, men muligheten for å ta ett steg opp til 5. divisjon er absolutt innenfor rekkevidde. Konkurransene foregikk på fire arenaer: Store og lille sal i Olavskvartalet kultursenter, Royal Garden Hotel og Scandic Nidelven Hotel. Vår scene var i Royal Garden Hotel. ÅVM åpnet konkurransen i 6. div. som første spillende fredag 16. kl. 14:00.

Hotellet vi har benyttet de siste årene er av en relativt enkel standard. Det er krevende å booke hotell i Trondheim under arrangementer som dette, i tillegg er tilgang på et hensiktsmessig prøvelokale viktig. Det siste er godt ivaretatt på P-hotels brattøra, en utmerket prøvesal står til disposisjon. ÅVM startet fredag morgen med prøve fra kl. 11:00 til litt før kl 13:00. Eter en kort byvandring satt vi klare på konkurransepodiet en liten halv time før konkurransestart kl. 14:00.

Vårt NM repertoar var verket Deliverence av den Sveitsiske komponisten Etienne Crausaz. Deliverence er et verk i 4 satser som vi har blitt godt kjent med den siste tiden. Allerede tidlig i første sats var anspentheten merkbar og 1. sats forløp ikke som vi var vant til. Etter hvert kom vi inn i vante spor, men stemningen i første sats ble ikke ivaretatt så bra som vi egentlig kan. Vi endte opp med 90 poeng og 4. plass i divisjonen. Ingen stor skuffelse, men en svak irritasjon over å ikke ha tatt ut det aller beste.

Det er allikevel mye å glede seg over i NM, ikke minst flotte konserter levert av musikkorps fra hele landet. Store sal i Olavskvartalet er full når de mest profilerte i elitedivisjonen fremfører sitt repertoar: Dragefjellet musikkorps fra Bergen, Lillestrøm musikkorps, Christiania Blåseensemble, Musikkforeningen Nidarholm fra Trondheim m. fl. Nivået er skyhøyt og gleden over å være publikum er stor.

 

Dirigent: Erlend Tunestveit

   

NM-repertoar   

Komponist  Verk 
Etienne Crausaz   Deliverance  

 

NM-bilder  


Prøvesalen 1

Prøvesalen 2

Prøvesalen 3

Prøvesalen 4

Prøvesalen 5

Prøvesalen 6

Prøvesalen 7

Restaurant Cowsee

Vestre Aker Musikkorps

Opus 82

Musikkforeningen Nidarholm


Lillestrøm Musikkorps

m/Trond Myhre

Dommerkommentarer + diplom

Klikk for Ã¥ laste ned "NM/NM2018/Dommer Eli Blåsmo.pdf"

Eli Blåsmo
Klikk for å laste ned "NM/NM2018/Dommer Arvid Anthun.pdf"

Arvid Anthun
Klikk for å laste ned "NM/NM2018/NM 2018 diplom.pdf"

Diplom
Klikk for å laste ned "NM/NM2018/resultatliste-janitsjar-2018-layout-rettet.pdf"

NM 2018 resultater

 

 

 

Ås og Vestby musikkorps - Postboks 188 - 1541 Vestby - Org.nr. 996 693 325